YÜKSEL MANSUR KILINÇ

Özgeçmişi

Yüksel Mansur Kılınç, 25 Ağustos 1961’de İstanbul’da doğdu. Baba adı İsmail, anne adı Rukiye’dir.

Medya Yöneticisi, 1994 yılında Yön Radyo’nun kuruluşunu gerçekleştirdi, haber programları hazırladı ve sundu. 2018 yıllına kadar Yön Radyo yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürdü. RATEM (Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği) kuruluşuna katıldı, başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Medya alanında uluslararası ilişkiler, medyanın toplum üzerinde etkileri, medya-siyaset, yeni medya,medya örgütlülüğü ve kültürlerarası iletişim alanlarında çalışmalar yaptı. 2013 yılında yonhaber.com haber sitesini kurdu. 2014 yılından itibaren Asya Medya İşbirliği İttifakı Kuruluş çalışmalarına katıldı.

İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü mezunu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Türkiye Jeopolitiği alanında yüksek lisans yaptı.

1991-1994 yılları arasında  SHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı,1999-2004 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, CHP Grup Başkan Vekilliği, 2012-2014 yılları arasında CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti ve Çin Halk Cumhuriyeti’nde seçim ve kongrelerde  Uluslararası Gözlemci sıfatıyla görevler yaptı.

Sarı Basın Kartı sahibidir.

Evli, bir kızı var.