CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris’te: “Temmuz’a Vade Yalanlarına Karnımız Tok”

28.03.2024

Cumhuriyet Halk Partisi,CHP Genel Başkanı Özgür Özel,Muğla,Marmaris,İşimiz Gücümüz,Türkiye İttifakı,seçim 2024,31 mart,yerel seçimler,Ahmet Aras,Osman Gürün,Acar Ünlü,chp.org.tr,emekliler

“NE MARMARİS, NE MUĞLA’DA RANTİYECİLERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

“MARMARİS’İ HARAMİLERE TESLİM ETMEYİN”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Marmaris’te halk buluşmasında yaptığı konuşmada, “Geçen hafta Cumartesi Ankara mitingini işaret ettiler, fos çıktı. Pazar İstanbul’da ‘müjde’ dediler, fos çıktı. Bugün açıklama yapmış, ‘Temmuz ayında düzeltme yapar enflasyona bakarız’ diye. Sizleri perişan eden zaten enflasyon hesabı değil mi? Gerçek enflasyon yüzde 120. TÜİK 68 diyor, Tayyip Bey size yüzde 33 zam veriyor. TÜİK ne demek, Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu. Tayyip’i üzmüyor, emekliyi mahvediyor. O yüzden Temmuz’a vade yalanlarına karnımız tok” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Marmaris’te Halk Buluşmasına katıldı. CHP Lideri Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada, “Uzun, yorucu bir maratonun sonunda seslerimiz yorgun ama enerjimiz en üst seviyede. Çok sevdiğim, memleketim kadar sevdiğim, Manisa siyaseti kadar yakından tanıdığım ildeyim. Muğla’dayım, güzel Muğla’nın alnı açık, başı dik, yüreğinde vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi olan güzel insanlarımla birlikteyim. Hepiniz hoş geldiniz. Bugün Marmaris’te bu buluşmayı, sizlerle bir araya gelmeyi, seçimlere birkaç gün kala sizleri selamlamayı, sizlerle hasret gidermeyi istedim. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Marmaris’in geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığını yapan, benim çok yakından tanıdığım, 30’lu yaşlarında kıpır kıpır çalışkan bir ilçe başkanıyken takdir ettiğim bir kardeşimin, Acar Ünlü kardeşimin, yine çok genç bir yaşında önemli bir sorumluluğu üstlenmek üzere çıktığı yolda ona destek olmaya, güç vermeye geldim. Hep birlikteyiz, Acar’ın yanındayız. Arkasındayız. Marmaris’in aşılması gereken önemli sorunları var. Bunu aşmak için bundan önceki dönemde hem Mehmet Başkan’ın, hem çok sevgili, değerli büyüğümüz Osman Başkan’ın çok önemli gayretleri oldu. Her ikisine de bugüne kadar yaptıkları hizmetler, verdikleri emekler, bugün böylesi bir bayrak devir tesliminde gösterdikleri partililik için yürekten teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönem Ahmet Aras, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına Muğlalı hemşerileriniz ve sizlerin takdirleriyle, teveccühleri ile gelecek ”dedi. Özel, şunları kaydetti:

“AKBELEN’DE AĞAÇLARA MAL OLAN O ACİL KAMULAŞTIRMALARI YAPAN PARTİ OLDUĞUNU UNUTUN İSTİYORLAR”

“Marmaris Belediyesi’nin önümüzdeki dönemde yapılacak çok işi var. Tabii bu büyükşehir yasası çıkarken, özellikle Manisa milletvekili olan AKP’li Hüseyin Tanrıverdi şöyle söylemişti. ‘Bu büyükşehir yasası ile büyükşehirde bir para basamazsın, bir de ada basamazsın, onun dışında bütün yetkiler büyükşehirde’ demişti. Şimdi Acar Ünlü için, büyükşehir belediye başkan adayımız Ahmet Aras’ın ona el vereceğim, omuz vereceğim, yetki vereceğim demesi Marmaris için çok önemlidir. Takdir ediyorum, destek oluyorum. Pazar günü bir seçim var. Biz bütün Türkiye’de anketler yaptık. İlin, ilçenin sesini dinledik. Profil çalışmaları yaptık. Beklentilerini değerlendirdik. Yaptığımız ankette en yüksek oyu alan Acar Ünlü’yü Marmaris’te sizin takdirlerinize arz ettik, onu sizlere emanet ettik. Bu önümüzdeki Pazar seçimde kimle yarışıyoruz diye yolda bakıyorum. AKP’nin adayına bakıyorum, bir türlü bulamadım. Sonra dedim ki AKP’nin adayı kim? İsmini söylediler. Baktım ben yahu dedim gördüm de ben o arkadaşı muhtar adayı sandım dedim. Neden muhtarın parti rozeti olmaz. Muhtarın partisi olmaz, logosu olmaz, genel başkanı olmaz. Ama siyasi partinin adayıysan, partinin logosundan, genel başkanının resminden, partinin isminden utanmayacaksın. Eğer utanacak bir şey varsa yola çıkmayacaksın, göreve talip olmayacaksın. Neden utanıyorlar biliyor musunuz? Onun gizlediği ampulün, mesela Akbelen’de ağaçlara mal olan o acil kamulaştırmaları yapan parti olduğunu unutun istiyorlar. 13 gün boyunca canım ormanlar yanarken, Tarım Bakanı ‘uçağa lüzum yok, helikopter yeter’ deyip de -ki ikinci yangında uçak geldi ve hemen söndürdü- 13 gün cayır cayır ciğerimiz yanarken, ciğeriniz yanarken o basiretsizliği yapan AKP’nin logosundan utanıyor, onu unutturmaya çalışıyorlar. Marmaris vatanına, milletine ve Atasına bağlıdır. Marmaris’te AKP’nin adayı Tayyip Erdoğan’ın Atatürk ve İnönü’ye ‘iki ayyaş’ dediğini unutturmak istiyor, o yüzden resmini asmıyor. Slogan bulmuş. ‘Sen, ben, biz’ diye. Bizim gençlik kolları tercümesini yapmış. ‘Sen, ben, reis’ diye. Bütün Marmarisliler bilsin, eğer AKP’nin adayı Marmaris Belediye Başkanı olursa bugüne kadar gözünüz gibi sakındığınız ne varsa, tamamı AKP’nin kontrolüne geçecek. Bu belediyeyi belediye başkan adayı şeklen yönetecek. Fiilen başkaları yönetecek. Zaten diyor ki ben siyasetçi değilim diyor ya esas tehlike orada. Onu bir reklam gibi, bir maket gibi, bir kukla gibi karşınıza koyacaklar, Marmaris’i gelip talan edecekler, kundaklayacaklar, yanan yerleri imara açacaklar, Marmaris’in canını okuyacaklar canına.”

“NE MARMARİS, NE MUĞLA’DA RANTİYECİLERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

“Bakın Eskişehir’de benzer bir aday var. Logoyu, partiyi gizliyor ama AKP’lilerle otururken kaydı çıktı. Diyor ki ‘Bir gelelim, şu Eskişehir Belediyesinin imkânlarını bir alalım, bunu Birlik Vakfı, TÜRGEV, TÜGVA, Ensar’a, bizim vakıflara açacağım’ diyor. Bakın eğer Marmaris Belediyesi’ni AKP’li belediye başkanı kazanırsa, o vakitten sonra bütün koylarınız, biri TÜRGEV’e, biri TÜGVA’ya. Cennet Adası mesela ne yapmaya almış o adayı? Cennet Adası’nı AKP’ye yakın bir iş adamı almış. Cennet Adası’nda sahiplik var ama maliklik yok. Eğer AKP alırsa Cennet Adası’nı bile yerleşime, imara açacaklar. Hesap bu. Marmarislilere soruyorum. Marmaris’i AKP’ye verip de Marmaris’in koylarını, varlıklarını, TÜRGEV, TÜGVA, Ensar’a kaptırmaya siz razı gelir misiniz? Bakın tehlike o kadar büyük ki. Osman Başkan ne büyük rant projelerine nasıl direndi Muğla Büyükşehir’de. Muğla’da 4 katı geçen bina yok. Ama eğer Muğla Büyükşehir’e AKP’nin adayı gelse, Muğla’da nasıl her yerde dikey mimarı, Muğla’nı her yerinde dikey mimarı, her yerinde rant, her yerinde milletin varlıklarının yağmalanması söz konusu olacak. O yüzden ne Marmaris, ne Muğla’da rantiyecilere geçit vermeyeceğiz.”

“MUÇEV BİLE ARKADAN DOLANARAK NE REZİLLİKLER YAPTI”

“Şu hususu dikkatle dile getirmek isterim ki birileri efendim biz gelirsek Marmaris’te 12 ay turizm olacak. Kardeşim bir ülkede, bir şehirde, bir ilçede 12 ay turizm olacaksa bunu Turizm Bakanlığı yapacak. Doğru politikalarla yapacak. Örneğin şimdi olduğu gibi dünyanın en az para harcayan, gecede 99 dolar para harcayan, en yoksul turistlerini değil Türk turist bile yurtdışına gittiğinde 639 dolar harcıyor gecede, bize gelenler 99 dolar harcıyor. İspanya, Avrupa’nın en ucuz turizm merkezi, orada bile 220 dolar harcıyorlar, burada 99 dolar harcıyorlar. Burada 4 mevsim turizm yoksa örneğin Marmaris’e ilk hangi turistler geldi, Finlandiyalı turistler. Finliler. Öyle değil mi? Onlar gecede 900 dolar harcar. İskandinav ülkeleri, İsveç, Norveç, Danimarka. Gecede bin dolar harcar, buraya gelen 99 dolar harcıyor. Burnunu her şey dahil otelden dışarı çıkarmıyor. Bunları yapan AKP şimdi gelmiş Marmaris’i paylaşmak için, ranta açmak için, türlü hesaplarını hayata geçirmek için. Osman Başkan geçit vermedi diye Muçev kurdular, biliyorsunuz değil mi? Muçev. O Muçev bile arkadan dolanarak ne rezillikler yaptı. Ama ilçe belediyesi AKP’ye geçerse yandı gülüm keten helva.”

“ZİHNİMİN BÜTÜN DİRİLİĞİYLE KOŞTUM GELDİM”

“AKP bizi Marmaris’te yenebilir mi? Hayır. Ama büyük bir tuzak ve tehlike var. Geçmişte partimizden 3 dönem görev yapan, geçen seçimde karşımızda bir başka partiden aday olan, sayın başkan bu sefer de bir başka partiden aday. Anketlere baktığınızda kazanma ihtimali yok. Pazar günü seçim sonuçlarını göreceksiniz, Özgür Özel olarak sizi şerefimle temin ederim. Kazanma ihtimali yok. Kazanma ihtimali sıfır. Ama ne var? Biraz fazla oy alırsa kaybettirme potansiyeli var. O yüzden buraya, sesim bitmiş, ayaklarımda derman yokken, zihnimin bütün diriliğiyle koştum geldim, hasta yatağımdan kalktım ve geldim. Hepinizin şöyle bir görevi var. Pazar günü oy kullanmaya kadar, bütün komşularınıza, esnafsanız müşterinize, öğretmenseniz okuttuğunuz öğrenciye, sanayideyseniz aracını tamir ettiğiniz müşteriye, alışveriş yaptığınız esnafı, tarla komşusuna, ev komşusuna, geçmişteki asker arkadaşına. Mümkünse yüz yüze. Yoksa telefonla, tek tek ulaşarak, şunu anlatacağız. Eğer Acar’ın dışında başka bir partiye, CHP dışında başka bir partiye, Acar Ünlü dışında başka bir adaya oy verirseniz, AKP kazanacak. Ama Acar Ünlü’ye oy verirseniz, sadece CHP kazanmayacak. İYİ Partililer, demokratlar, Marmaris kazacak. Marmaris Atatürkçülerde kalacak. Bunu anlatmamız lazım. CHP dışında atılan her oy hangi partiye atılırsa atılsın, Pazar günü sonuçlar çıkacak. Buradayız. AKP’ye atılmış demektir. Çünkü Acar Ünlü ile AKP yarışıyor. Acar Ünlü, AKP’nin birkaç puan önünde. Acar Ünlü ile Ahmet Aras’ın el ele vermesi. Kol kola vermesi, bütün sorunları çözecek. Size şunu söylüyorum. Acar ile Ahmet Başkan omuz omuza verecekler. İkisinin de arkasında kaya gibi genel başkanları duracak. Her meseleyi halledeceğiz.”

“GİDİN YİTİRDİKLERİNİZİN HESABINI SANDIKTA SORUN, SANDIKTA BULUN”

“AKP iktidara geldiğinde emeklilerin maaşı 1,5 asgari ücretti. Şimdi kimse bayrak kaldırmasın, indirin bayrakları el kaldıracak emekliler. Emekliler bir el kaldırsın göreyim. Görüyor musunuz? 1,5 aydır çağırıyorum, önce bir avuçtu emekliler. Emekliler sesime ses verdiniz. Sesime kulak verdiniz, koştunuz, geldiniz hakkınızı hep beraber arayacağız. Söke söke alacağız. Tayyip Erdoğan ilk geldiğinde emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Hiç ellemese, size karışmasa bugün 1,5 asgari ücret 26 bin lira. Ama TÜİK dedi, enflasyona göre vereceğim dedi. Enflasyona emekliyi ezdirmeyeceğim dedi. Sonuç 10 bin lira. O gün en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün 2,5 çeyrek altın alıyor. O gün en düşük emekli maaşıyla 8 çeyrek altın alan emekli 5,5 çeyrek altını kaybetti. Bugün bir emekli bir çeyrek altın düşürse kahrolur. Koşar gider her yerde arar ne oldu diye. AKP geldi geleli bir emekli değil her emekli. Bir sefer değil her ay. Bir çeyrek değil 5,5 çeyrek altın kayıpta. Bu kaybettiklerinizi arayacak mısınız? Bir şey düşürüldüğü yerde, kaybedildiği yerde bulunur. Madem ki AKP geldi, kaybettiniz. Onu bir sandıkta kaybettiniz, işte önümüzdeki Pazar. Gidin yitirdiklerinizin hesabını sandıkta sorun, sandıkta bulun. Hepinizi sandığa davet ediyorum.”

“TEMMUZ’A VADE YALANLARINA KARNIMIZ TOK”

“Yine 6 yıldır alınan bayram ikramiyesi 6 yıl önce bin liraydı, itiraz ediyorduk. Bir maaş olsun diyorduk. Beğenmediğimiz bin lira 24 kilo kıyma alıyordu. Bugün 3 bin lira oldu bayram ikramiyesi, 2-3-4 Nisan günlerinde yatacak. Şimdi o bayram ikramiyesi 6 kilo kıyma alıyor. 6 yılda sadece bayram ikramiyesinde 18 kilo kıyma kayıp. Ramazan’da 30 iftar, 30 sahur var. Allah oruçlarınızı kabul etsin, ardından bayram sofrası var. 1 kilo ucuz, 250 liraya kıyma için sabah 4’te kuyruğa giriyor insanlar, belediyelerin hizmetinden almak için, kim kime 1 kilo kıyma veriyor, 18 kilo kıymayı sizden aldılar. Adeta mutfağınızdan çaldılar. Emekliler, kendilerine yapılan bu büyük haksızlığa karşı yıllarca sustular ama 1,5 aydır, biz konuştuk, sonra başka parti ve liderler konuştu. Tayyip Erdoğan önce dedi ki ‘Yüzde 4,5 büyüme var. Herkesin keyfi yerinde, Özgür Efendi emeklileri kışkırtmaya çalışıyor’. Baktı, gazeteler yazıyor, televizyonlar haber yapıyor, emekliler git gide çoğalıyor. Meydanlar doluyor, taşıyor. İşte gördünüz. Yüzde 70’i emekliler. Önce biz de yapacağız bir şeyler dediler. Geçen hafta Cumartesi Ankara mitingini işaret ettiler, fos çıktı. Pazar İstanbul’da ‘müjde’ dediler, fos çıktı. Bugün açıklama yapmış, ‘Temmuz ayında düzeltme yapar enflasyona bakarız’ diye. Sizleri perişan eden zaten enflasyon hesabı değil mi? Gerçek enflasyon yüzde 120. TÜİK 68 diyor, Tayyip Bey size yüzde 33 zam veriyor. TÜİK ne demek, Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu. Tayyip’i üzmüyor, emekliyi mahvediyor. O yüzden Temmuz’a vade yalanlarına karnımız tok. Ne diyor Mehmet Şimşek? ‘Kemer sıkacağız, sıkı para politikası yapacağız.’ Ne diyor Mehmet Şimşek acı reçete içireceğiz. 1 Nisan’dan sonra eğer bu iktidar yine en yüksek oyu alırsa, yine emekliden, çiftçiden, işçiden, esnaftan destek alırsa diyecek ki ne yaparsam yapayım oy veriyorlar. Şimdi sarı kart. Sarı kartı gösterirseniz gücünüzü görecekler. Değerli emekliler, eğer bu Pazar günü, ömrü boyunca çalışan emekliler, karınca gibi çalışan emekliler, bu Pazar günü, karıncalar gibi yan yana durursanız, karıncalar gibi peş peşe yürürseniz, kaldıramayacağınız yük, aşamayacağınız engel yok. Kardeşiniz olarak söz veriyorum, sizin öyle arkanızda değil yanınızda değil, sonuna kadar önünüzde yürüyeceğim. Hakkınızı alacağız. Size yukarıdan bakanlar, küçük karıncaları ezer geçerim sananlara da söylüyorum. Karıncanın kardeşi var. Onun da adı CHP’dir.”

“MARMARİS’İ HARAMİLERE TESLİM ETMEYİN”

“Şunu bir kez daha ifade etmek isterim ki biz elbette bir yerel seçim yapıyoruz. Acar Ünlü gibi pırıl pırıl bir genci, Ahmet Aras gibi pırıl pırıl bir genci göreve getirip onlara kentimizi emanet edeceğiz. Ama bu ülke üstünde oynanan oyunları bozmanın da Muğla ve Marmaris üzerindeki bütün hesapları bozmanın da bir tek yolu var. 31’inde küskün, kırgın, kızgın olmadan hep birlikte sandığa koşacağız. Bu seçimde küskün, kırgın, hasta ve yorgun varsa onu mutlaka tespit edin. Koluna girin, eğer zorluğunuz varsa, ilçe başkanlığımıza başvurun. Mutlaka götürelim oy kullandırtalım. İkna edemediğiniz varsa, ikna edecek birini bulun. Eğer Marmaris bu seçimde bir korkulu rüya görürse bunu telafi etmek mümkün olmaz. Ama Marmaris’e sonuna kadar sahip çıkacak, Marmaris’i kendi namusu gibi koruyacak, Marmaris için Acar bir şekilde çalışacak muhteşem bir adayımız var. Ona sahip çıkın. Adayımıza sahip çıkın. Acar Ünlü’ye sahip çıkın. Marmaris’e sahip çıkın. Şimdi bu meydandan bir şey duymak istiyorum. Benim her birinize, Marmaris’te Marmaris’i seven, ülkesini, vatanını seven, Atatürk’ü seven herkese verdiğim görevi hep beraber yerine getirmeye var mıyız? Bu iki, üç gün siz biliyorsunuz, normalde CHP’ye oy verecek olup, bu seçimde oylar bölünürse bize tehlike yaşatabilecek seçmeni biliyor musunuz? Onu bulacak mıyız? İkna edecek miyiz? Benden selam söyleyin. Geçen seçim buraya geldim, konuşmayı yaptım. Siz çağırdınız. O gün gereğini yaptılar. Şimdi Pazar günü Acar kardeşim için, onun son derece çalışkan ve dürüst. Kendisinin günün 24 saati, ayın 30 günü enerjisini Marmaris’e verecek, başkanım hem yetkilerini paylaşacak, hem bütün desteğini verecek. Acar Ünlü’ye, Ahmet Aras’a, Marmaris’in gelecek 5 yılına Genel Başkan Özgür Özel şahsen kefalet koyuyor. Acar seçildiğinde muhteşem projelerle, geçmiş dönemde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda efsane yazan Yılmaz Büyükerşen’in genel koordinatörlüğünde, onunla birlikte Osman Gürün Başkanımızın genel koordinatörlüğünde hangi CHP’li belediyelerde en iyi projeler varsa onu Marmaris’e getireceğiz. Acar’ın sağ omzuna konacak el Mansur Yavaş’ın elidir, söz veriyoruz. Acar’ın sol omzuna konacak el Ekrem İmamoğlu’nun elidir, söz veriyoruz. Acar ile el ele, omuz omuza Ahmet Aras çalışacak. Genel Başkanları Özgür Özel var güçleri ile arkasında duracak, söz veriyoruz. Gidin kiminle konuşmanız gerekiyorsa konuşun. Kimi ikna etmeniz gerekiyorsa ikna edin ama Marmaris’i haramilere teslim etmeyin. Söz mü? Açık konuşmaya geldim, bu işin şakası yok. Şakaya gelmez. Ben size güveniyorum, inanıyorum. Yarın sabah yataktan belediye başkan adayı olarak kalkın ve bu seçimi alın. Size güveniyorum, bu seçimi alacak mısınız? Hadi kalkın ayağa, alın bu seçimi. Kendinizi alkışlayın.”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL MUĞLA’DA - 2